Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

29-01-2024

Marjolein

De Magie van Marjolein (Origanum marjorana)


De geschiedenis van keukenkruid en bijzondere thee


Laten we dit mooie, geurige en veelzijdige kruid eens onder de loep nemen, van zijn vroegste wortels tot de moderne toepassingen in de keuken en als gezonde kruidenthee.

Marjolein als kruidenthee

Naast zijn culinaire toepassingen heeft Marjolein ook zijn weg gevonden naar de theekopjes van liefhebbers van warme dranken.Bij Tea4You vind je dan ook  100% natuurlijk losse Marjolein om te drinken of om te gebruiken in de keuken.

Marjolein is een heerlijke en gezonde drank die je lichaam voorziet van belangrijke voedingsstoffen en op natuurlijke wijze je gezondheid versterkt. Het heeft een warme en kruidige smaak waardoor het een perfect drankje is voor koude winteravonden.
Het bevat geen cafeïne of theïne, waardoor je er op elk moment van de dag van kunt genieten.
Onze gemalen Marjolein thee is een 100%  natuurlijk product van hoge kwaliteit, zorgvuldig geselecteerd en verwerkt . Vrij van kunstmatige smaakstoffen, conserveermiddelen en smaakversterkers.

Om van een heerlijke Marjolein thee te genieten, voeg je eenvoudigweg één tot twee theelepels gehakte marjolein toe aan een kopje, giet er heet water overheen en laat het 3-5 min trekken.

Alle goede eigenschappen nog even op een rijtje;

1.     Kalmerend en Rustgevend: Marjolein thee staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning, waardoor het een perfecte drank is voor rustige momenten.

2.     Spijsverteringshulp: De natuurlijke oliën in Marjolein kunnen een positief effect hebben op de spijsvertering. Een kopje marjolein thee na de maaltijd kan helpen bij een gezonde spijsvertering.

3.     Immuunboost: Marjolein zit boordevol antioxidanten en voedingsstoffen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen. Regelmatig genieten van marjolein thee kan een welkome boost zijn voor je algehele gezondheid.

Marjolein in de Keuken

De keuken is bij uitstek de omgeving waar Marjolein zijn veelzijdigheid laat zien. Het kruid heeft een milde, kruidige smaak met een vleugje pittigheid, waardoor het een onmisbaar ingrediënt is in diverse gerechten.

1.     Kruidige veelzijdigheid: Marjolein voegt een subtiel, kruidig aroma toe aan vleesgerechten zoals lamsvlees, kip en varkensvlees. Het kruid kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt, maar de gedroogde variant behoudt vaak beter zijn smaak tijdens het koken.

2.     Smaakvol vegetarisch : Ook in vegetarische gerechten komt marjolein goed tot zijn recht. Voeg het toe aan tomatensauzen, groenteschotels of gegrilde groenten voor een smaakvolle twist.

3.     Kaas en Marjolein, een heerlijke combinatie: Combineer marjolein met kaas, of het nu in quiches, omeletten of gegratineerde gerechten is. Het kruid versterkt de smaak en voegt diepte toe aan zuivelproducten.

De geschiedenis van Marjolein

Griekse en Romeinse culturen zagen Marjolein als symbool van vreugde en geluk. Het kruid werd zelfs gebruikt in bruidskransen en als geschenk voor pas getrouwden. Door de eeuwen heen heeft Marjolein zijn weg gevonden naar kloostertuinen en middeleeuwse kruidenboeken, waar het werd geprezen om zijn medicinale toepassingen.
De geschiedenis van Marjolein gaat terug tot het oude Griekenland, waar het werd vereerd als een symbool van liefde en geluk. De oude Romeinen gebruikten marjolein ook in de keuken en als medicinale plant. 
In de Middeleeuwen werd het door verschillende culturen beschouwd als een bescherming tegen het kwaad en in de volksgeneeskunde gebruikt om insecten af te weren, als pijnstiller en om de spijsvertering te verbeteren.
Marjolein heeft veel nuttige eigenschappen en wordt al eeuwenlang gewaardeerd als een natuurlijke geneeskrachtige plant. Het is rijk aan essentiële oliën, flavonoïden, antioxidanten en mineralen zoals ijzer en calcium. Marjolein heeft ook antimicrobiële, ontstekingsremmende, krampstillende en kalmerende eigenschappen.

Tot slot...

Marjolein, met zijn rijke geschiedenis en culinaire veelzijdigheid, is niet alleen een kruid om te genieten in de keuken, maar ook van medicinale waarde en wordt hierdoor al eeuwen lang gewaardeerd. Of je het nu gebruikt om smaak toe te voegen aan je gerechten of als een rustgevende thee, Marjolein brengt een vleugje van oude magie naar je moderne leven. Ontdek de wereld van marjolein en laat je zintuigen betoveren door zijn aromatische allure.