Op donderdag 9 mei -Hemelvaartsdag- zijn wij gesloten en worden er geen bestellingen verstuurd.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

07-03-2023

Cistus (zonneroosje)

Cistus kruiden thee

Het drinken van cistus kruidenthee kan je helpen om je immuunsysteem te versterken en je lichaam te beschermen tegen ziektes en infecties. Kan ook helpen om verkoudheid en griepsymptomen te verminderen.
Bij Tea4You vind je losse cistus kruidenthee in verschillende hoeveelheden.
Cistus thee bevat polygenolen, die antioxidante eigenschappen hebben en je kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in je lichaam.

Historisch gebruik van Cistus thee

Cistus thee heeft een lange traditie in verschillende culturen en wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de vermeende geneeskrachtige eigenschappen.
In Europa wordt cistus thee al sinds de oudheid gebruikt. De oude Grieken gebruikten de plant voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld het behandelen van wonden, bij maagproblemen en infecties. In de Middeleeuen werd cistus kruidenthee gebruikt om de symptomen van de pest te verlichten.
In Portugal, Spanje en het Middellandse Zeegebied wordt cistus thee traditioneel gebruikt als een natuurlijke remedie tegen verkoudheid, griep en andere ademhalingsproblemen.
In de traditionele geneeskunde van Noord-Afrika vind je toepassingen bij verkoudheid, griep en het behandelen van maagproblemen zoals maagzweren en diarree.

Cistrus gebruik in de tegenwoordige tijd

Ook tegenwoordig wordt cistus thee nog gebruiktvanwege de potentiele gezondheidsvoordelen die het biedt. Het wordt vaak gedronken als een natuurlijke remedie bij verkoudheid en griep, en als een toevoeging om het immuunsysteem te versterken.

Hoewel cistus thee in verschillende culturen als een natuurlijke remedie gebruikt wordt bij allerlei ongemakken, is belangrijk om op te merken dat er toch meer wetenschappelijk onderzoek nodig is om de exacte voordelen ervan te bepalen. Het wordt dan ook altijd aanbevolen om altijd medisch advies te vragen aan een (natuur) arts bij het gebruik wanneer je medicijnen gebruikt, zwanger bent, borstvoeding geeft of gezondheidsproblemen hebt.