Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld=morgen verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

15-10-2019

cichoreiwortel

Cichorei is meer dan alleen surrogaat koffie

Al sinds de 19e eeuw wordt van de gemalen en gebrande wortels van cichorei een cafeïnevrije drank gemaakt waarvan de ietwat bittere smaak lijkt op die van koffie. Zeker tijdens de oorlogs- en crisisjaren -vooral 1940-1945- werd deze surrogaatkoffie bij gebrek aan echte koffie op grote schaal gedronken. Maar cichorei is meer dan alleen een vervanger voor koffie
De cichorei komt van oorsprong uit het Middellandse Zeegebied, en heeft zich vanuit dat punt overal over de wereld verspreid. We kennen cichorei vooral van vroeger, toen werd het erg veel als koffie gedronken of als smaakversterker aan koffie toegevoegd. Het werd toen ook wel peekoffie genoemd. Deze koffie werd niet als een luxe gedronken, integendeel: het werd door de armen gedronken als koffie want de echte koffie was in die tijd een luxe en dus schaars.
  Cichorei werd overal in de natuur terug gevonden en kon dan ook naar hartenlust geplukt worden. Het werd ook vaak “armelui-koffie” genoemd. Naast de wilde cichorei zijn er nog twee erg bekende varianten: de witlof* en de wortel cichorei. * Op de wortel van de cichorei wordt Nederland witlof gekweekt.
Werd dus van oorsprong de cichorei gekweekt voor de cichoreikoffie en later vanwege de hoge dosering inuline in de plant. Tegenwoordig kiezen -vanwege de gezondheidstrend- steeds meer mensen voor een koffiesurrogaat waar geen waar geen cafeïne in voorkomt. Bovendien is de plant opnieuw ontdekt vanwege zijn grote gezondheidsvoordelen.
-Om te beginnen dus vanwege de grote aanwezigheid van inuline (een koolhydraat met zeer speciale eigenschappen) in de wortels: maar liefst 19% !
-Is lever versterkend en bloedsuiker verlagend.
-Heeft een bloedzuiverende werking en is zorgt ervoor dat je aan kunt sterken.
- Vochtafdrijvend
-Daarnaast is al vele malen aangetoond dat cichorei zeer gunstig is voor het hart, de maag en de lever. Ook heeft het een zeer stimulerende werking op de darmen, zodanig, dat het klachten kan verminderen bij PDS (prikkelbare darm syndroom).