Bestel nu en ontvang GRATIS een extra zakje met heerlijke frisse Paasthee bij je bestelling.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

25-10-2019

Bergamot

Alles over losse Earl Grey thee



Wil je een kopje Earl Grey thee?

Leuk dat je geïnteresseerd bent!
Earl Grey is een klassieke thee die wordt geparfumeerd met bergamot, een citrusvrucht. De thee heeft een unieke, lichte en verfrissende smaak en is daarom vaak favoriet.
Traditioneel wordt Earl Grey gemaakt van een melange van Indiase en Sri Lankaanse thee, soms met toevoeging van Lapsang Souchong  voor een rokerige, rijke smaak. Tegenwoordig wordt elke zwarte thee met bergamot gezien als Earl Grey en wordt het gemaakt uit een mengeling van verschillende theesoorten.

Bergamot is de smaakmaker van Earl Grey

Deze citrusvrucht wordt gewonnen uit de schillen van de bergamotvrucht, de citrus bergamia.
De olie uit de schillen wordt gebruikt in essentiële oliën, huidproducten en als smaakmaker voor voedsel.
De smaak van bergamot is bloemig en rijk, met een licht bittere smaak. De olie ruikt naar verse citrus en geeft de Earl Grey haar typisch herkenbare geur. Hoewel Earl Grey oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Azië, worden de meeste bergamotvruchten tegenwoordig gekweekt in Italië. De schillen van de vruchten worden gedroogd en toegevoegd aan zwarte thee om geparfumeerde Earl Grey thee te maken.

Wie of wat is Earl Grey

Er is veel onduidelijkheid over de oorsprong van Earl Grey. Hoewel het lijkt alsof de thee vernoemd is naar een persoon genaamd Charles Grey, is er geen bewijs voor deze bewering. Het is zelfs mogelijk dat Earl Grey ontstaan is als een slimme marketingtruc om slechte kwaliteit thee te verdoezelen door bergamot aroma toe te voegen. Desondanks is Earl Grey zo populair geworden dat het zelfs tot in Hollywood is doorgedrongen.

Variaties op Earl Grey bij Tea4You

Earl Grey is zo populair dat er veel verschillende variaties op zijn gemaakt.
Bij Tea4You vind je o.a. de bekende variatie  Ladies Tea, een melange van Earl Grey, korenbloembloesem en een vleugje citrus.
Andere populaire Earl Grey variaties die je kunt kopen zijn ;