Bea Hansma
20-01-2019

We hebben allemaal wel eens van Aloë Vera gehoord en je komt deze plant ook vaak tegen als gezond ingrediënt in diverse gezondheidsproducten. Maar wat is het nu precies en waar wordt het voor gebruikt?Aloë Vera is een tropische plant en groeit dus het beste in een droog en warm klimaat. De plant ziet eruit als een vetplant en lijkt eigenlijk op een soort cactus, maar is dat niet.
Het zal je verbazen dat deze plant tot de familie van de lelies behoort.
We kennen Aloë vooral vanwege haar medicinale werking. Het sap -dat uit de onderkant van de dikke bladeren komt- werd al gebruikt in de tijd van de Grieken en de Romeinen bij ziektes en voor de huid.
In 1964 was er een apotheker die het voor elkaar kreeg om een soort gel uit het midden van het blad te halen waarbij de werking niet verloren ging.
Hieronder een indrukwekkende lijst van de werking van Aloë Vera;

Aloë Vera heeft een aantal werkingen die heel goed zijn. Dit geldt zowel voor mens als dier. Om hieronder een aantal voorbeelden te noemen:

  • het doodt bacteriën, virussen en schimmels
  • werkt koorts verlagend en onderdrukt ontstekingen
  • verlicht  gewrichtspijn en pijn bij verbrandingen of beten van bijvoorbeeld kwallen
  • tegen jeuk
  • reinigende werking in het spijsverteringskanaal

Hoewel Aloë Vera ingezet kan worden op heel veel fronten is het toch goed om te weten dat je het niet onbeperkt kunt drinken;
Bij overdosering is Aloë Vera is niet goed voor de nieren. Bij overmatige inname kan het In sommige laxerend werken. Ook hier geldt: bij twijfel raadpleeg een dokter.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief