Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld = maandag verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

30-11-2022

mate

Afvallen met opwekkende maté



Maté heeft als bijzondere eigenschap dat het de eetlust onderdrukt waardoor het als een goede ondersteuning kan dienen bij het afslanken.

Er is enig bewijs dat Maté kan helpen bij het afvallen door het verminderen van de eetlust en het verhogen van het metabolisme. Studies hebben aangetoond dat de cafeïne en andere stoffen in Maté het gevoel van verzadiging kunnen verhogen, wat kan leiden tot minder calorie-inname. Daarnaast kan het drinken van Maté het metabolisme verhogen, wat betekent dat het lichaam meer calorieën kan verbranden in rust.

Een studie gepubliceerd in de Journal of Human Nutrition and Dietetics heeft aangetoond dat het dagelijks drinken van Maté kan helpen bij het verlagen van het lichaamsgewicht, het BMI en de tailleomtrek van overgewicht of obesitas patiënten.
Echter, andere studies hebben geen significant gewichtsverlies aangetoond bij gebruik van Maté.
Om af te kunnen vallen is er dus meer nodig dan alleen het drinken van Maté.


Daarnaast bevordert Maté het gebruik van glycoceen. Het stimuleert de lipolyse, een mooi woord voor vetverbranding. De stofwisseling gebeurt efficiënter door het gebruik van maté. Het bevordert de concentratie en zorgt voor vitaliteit en uithoudingsvermogen. Dit komt door de xantheïne -dat is een caffeïne-achtige stof- die in hoge concentratie aanwezig is. Wanneer je een alternatief zoekt voor koffie, dan is maté  dus ook een echte aanrader.

Maar wat is maté ?

Maté is een opwekkende thee-achtige drank die vooral in Zuid-Amerika gedronken wordt. We kennen het ook onder de naam Yerba-Maté.
In Argentinië is het zelfs de nationale drank waar de bevolking de hele dag van kan drinken. Het wordt gedronken uit een speciale kom met een soort rietje dat daan de onderkant wordt afgesloten met een soort van zeefje.
De Maté komt in de kom er wordt heet water op gegoten. Door het zeefje blijven de blaadjes in de kom en wordt alleen het aftreksel opgedronken. Elke keer weer heet water erbij en zo kan men keer op keer weer drinken van dit drankje.

De inheemse Guaraní-bevolking van Zuid-Amerika gebruikte yerba maté al eeuwenlang voor medische en ceremoniële doeleinden voordat de drank populair werd bij Europeanen in de 16e eeuw. Sindsdien is het uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de cultuur en tradities van Zuid-Amerikaanse landen zoals Argentinië, Uruguay en Paraguay.

De teelt van yerba maté vereist een vochtig klimaat en rijke, zure grond. De planten worden gekweekt uit zaailingen en kunnen tot 50 jaar oud worden. Na 3-4 jaar groeien worden de bladeren en stengels geoogst en gedroogd. Dit drogen gebeurt meestal boven een open vuur van hardhout, waardoor de bladeren hun kenmerkende rokerige smaak krijgen.

Maté  is een aftreksel van de jonge blaadjes en knoppen van de matéplant (Ilex paraguariensis). Het is een mengeling van hele en versnipperde groene blaadjes die zijn gedroogd en gezeefd. Maté heeft een bitterzoete smaak, waarbij in de goede maté soorten de zoete smaak zal overheersen. Daarnaast bevat het -naast anti oxidanten- een hoge concentratie aan;
  • natrium
  • mangaan
  • magnesium
  • caroteen
  • vitamine B1
  • vitamine B2
  • vitamine C

Kortom; een bijzondere drank die zeker de moeite waard is om te drinken als een alternatief voor koffie.