Let op: in verband met de feestdagen en verhuizing zijn wij tussen 25 december en 3 januari gesloten.

losse-thee-tea4you-Matcha Japan ready to go.-33

Matcha Japan ready to go.

* Vereiste velden

€ 6,95
  • Info
  • Werking
  • ingrediënten
  • Zetadvies
  • Bewaren

Matcha thee is een groene thee in poedervorm die geschikt is om te drinken of toe te voegen bij de bereiding van b.v. gebak, ijs en latte.
Deze Matcha is van Biologische afkomst.

Ook al is Matcha een groene thee, toch is het bewaren en bereiden van de thee anders dan bij gewone groene thee.
Het is dan ook belangrijk om eerst de informatie te lezen op ons blog

Geschikt voor ijsthee

  • Nee

Ingrediënten

  • groene thee
  • pectine
  • suiker 0
  • 92 gr

Smaakbeleving

  • grasachtig
  • puur
  • zacht

Werking

  • afvallen
  • antiallergisch
  • balans
  • bloeddruk verlagend
  • Goed tegen cholosterol
  • helpt bij overgangsklachten
  • licht verteerbaar
  • reguleert suikerspiegel
  • rijk aan antioxidanten
  • zuiverende werking

Calorieën

  • 20

Eitwit

  • 0
  • 12

Koolhydraten

  • 1
  • 08

Suiker

  • 0
  • 92

Verzadigd vet

  • 0
  • 00

Vet

  • 0
  • 00

Zout

  • 0
  • 00

Zetadvies

De temperatuur van het water waarmee je een kop goede Matcha thee zet is net zo belangrijk als bij alle andere groene theesoorten. Maar Matcha is een bijzondere thee en vraagt dan ook om een andere manier van bereiden. Kook ongeveer ±60 ml water en laat dit afkoelen tot ±80°C. Giet dit water vervolgens in een voorverwarmde theekom met daarin ongeveer een doseerlepel (± 1 gram) Matcha. Vervolgens klop je dit mengsel flink door met de Matcha bezem -een soort scheerkwast- van bamboe (chasen). De thee moet zijdenzacht en een beetje schuimig zijn.
Maar let wel, klop niet langer dan 30 seconden om te voorkomen dat je thee bitter wordt!

Bewaaradvies

Matcha is een kostbare thee die op een speciale manier bewaard moet worden. Gebruik hiervoor een afgesloten bus en zet deze in de koelkast. Zo behoudt jouw Matcha wel enkele maanden een goede kwaliteit.

Alternatieven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief