Let op: In verband met de maatregelen die wij hebben moeten treffen in verband met het Corona virus hebben wij aangepaste levertijden Lees verder

Bea Hansma
16-11-2018

Thee met Wakame zeewier is heel erg gezond en bevat stoffen die je kunnen ondersteunen bij het ontgiften van je lichaam.

Wakame was vroeger alleen te vinden in Aziatische wateren, tegenwoordig ook aan beide kusten van de Verenigde Staten, Centraal-Europa, Verenigd Koninkrijk, IJsland, Korea, Japan en China.
Het is een twee meter lange waterplant die na het oogsten wordt gedroogd. Voor gebruik moet de groente eerst weer wellen in water en neemt dan enorm in volume toe.
Wakame wordt vooral gebruikt als groente in stoofpotten, wokgerechten, salades maar wordt tegenwoordig ook toegevoegd aan thee.
Werking;
Wakame zeewier heeft een sterke antioxidant werking. Het wordt steeds vaker gebruikt als hulpmiddel om gewicht te verliezen, vanwege het effect op de stofwisseling.
Japanse vrouwen die veel zeewier aten hadden minder vaak borstkanker dan vrouwen die dit niet deden. Het in hoge waarden in Wakame aanwezige omega-3 vetzuur EPA, is goed voor hart en bloedvaten en kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Wakame wordt ook vaak ingezet bij de behandeling van schildklieraandoeningen, voornamelijk vanwege het hoge jodiumgehalte. Wakame kan een tekort aan mineralen verhelpen, osteoporose en artritispijnen tegengaan. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat het kan helpen bij het onderdrukken van aids en het herpes virus. Waarom is thee met Wakeme zeewier nu zo goed om te drinken?
Het bevat veel goede voedingsstoffen zoals;
  • Antioxidant (gaat zgn. vrije radicalen tegen);
  • Hoge voedingswaarde;
  • Anti-aging;
  • Hulp bij gewichtsverlies;
  • Schildklieraandoeningen;
  • Gunstig voor bloedvaten.

Gelukkig is de smaak van Wakame aangenaam zodat een kopje van deze thee zeker is aan te bevelen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief