Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

15-10-2019

Slimmer-in-30-minuten

Slimmer worden met losse thee in 30 minuten

Examenweek voor de boeg of een lastige opdracht? Drink gewoon een kop lekkere thee. Een kop thee blijkt namelijk niet alleen goed te zijn om even te ontspannen, maar je doet je brein er ook een enorm plezier mee.
Uit Brits onderzoek blijkt dat een kop thee na een half uur al voor veel beter functionerende hersenen zorgt. De theedrinker wordt dan aanzienlijk scherper en het geheugen is ook beter, zo blijkt uit testen die voor het onderzoek zijn gedaan bij 1.800 deelnemers. Volgens wetenschappers van de universiteit van Newcastle komt dat door de antioxidanten flavonoïden.
De positieve effecten op het brein zijn niet de eerste goede effecten die wetenschappers aan thee koppelen. Het drankje zou ook positieve effecten hebben op je vaten stelsel, helpt beroertes voorkomen en zou zelfs goed zijn tegen kanker.
Zowel groene- als zwarte thee hebben volgens de onderzoekers positieve effecten. Uit het onderzoek, dat is gepubliceerd in Nutritional Neuroscience, kan verder worden opgemaakt dat het toevoegen van een scheutje melk geen negatieve effecten heeft, schrijft Daily Mail. Dat zal vooral in Groot-Brittannië met gejuich worden ontvangen. (Bron; wtf)