Let op: In verband met de maatregelen die wij hebben moeten treffen in verband met het Corona virus hebben wij aangepaste levertijden Lees verder

Bea Hansma
05-03-2019

Deze witte thee is in alle opzichten bijzonder te noemen.
Dat komt in de eerste plaats door de smaak, maar wanneer je deze prachtige witte thee ziet met het grote donsachtige blad, dan wil je hem gewoon eens proeven!!

De herkomst;
De Silver Needle komt uit de provincie Fujian in China en kan slechts een paar dagen per jaar geplukt worden. De oogst is van eind maart tot en met begin april. De opbrengst is dan ook altijd beperkt en daardoor is de thee ook niet altijd verkrijgbaar en dus ook heel kostbaar.
De provincie Fujian heeft een tropisch klimaat in een bergachtig gebied en dat is voor de productie van de Silver Needle ideaal.  Er valt veel regen en de temperatuur is in de zomer niet te heet en in de winter niet te koud.

De productie;
Deze begint met het plukken van de theebladeren.  Hiervoor worden alleen de verse jongen knoppen die nog bedekt zijn met de witte, donsachtige haartjes gebruikt.
Wanneer de knoppen net open gaan is het moment van oogsten aangebroken. Wanneer de dauw nog op de bladeren zit wordt er begonnen met de pluk, want dit zorgt voor de beste kwaliteit.
Na de pluk gaan de bladeren verwelken en worden ze in de zon gelegd waardoor het vocht uit de bladeren kan trekken (= oxideren).
Tot slot wordt de thee gedroogd en is ze klaar voor om over de hele wereld te worden verzonden.  Dit drogen gebeurde vroeger in grote zakken in de buitenlucht. Tegenwoordig is het meestal binnen in een grote hal en wordt er warme lucht over de thee geblazen. De echte kenners vinden dit jammer omdat dit toch wat met de smaak schijnt te doen.

Voordelen van witte thee;
De Silver Needle thee sluit aan bij alle voordelen die witte thee biedt voor gezondheid.
Hierover schreven we al in een eerder blog bericht.

Extra wetenswaardigheden over deze thee;
- Voor 500 gram van de Silver Needle thee heb je wel 4500 jonge knoppen nodig.
- Een goede kwaliteit herken je aan de gelijkmatige vorm en geen takjes tussen de thee.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief