Bestel nu en ontvang GRATIS een extra zakje met heerlijke frisse Paasthee bij je bestelling.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

09-05-2022

lente_2

Proef de smaak van de lente

De lente komt er aan en voorzichtig gaan de temperaturen weer omhoog.
Overal zien we weer voorzichtig het eerste blad aan de bomen komen en de eerste bolletjes en bloesems luiden het voorjaar in. In deze tijd van het jaar wisselen we onze smaken voor losse thee elkaar vaak wat af. Tijdens de wat meer killere dagen kiezen we nog voor de wat meer winterse smaken. Maar gaat de temperatuur opeens met een ruk omhoog dan hebben we de zomer in ons hoofd en passen we onze smaak voor thee daar dan gelijk op aan. Dan kiezen we graag voor de meer lichtere en zachte smaken met een fris en soms wat fruitig karakter.
In de ochtend bij het ontbijt kiezen we - ook in het voorjaar- toch vaak voor een neutrale thee, en dan doet een zachte Darjeeling het altijd goed. Niet te zwaar, maar toch met het opwekkende karakter van een losse thee die je de dag op een goede manier laat beginnen. Tijdens middag en avond neem je dan gewoon een thee die past bij de smaak van de lente en die je doet genieten van het eerste lente zonnetje. Denk hierbij eens aan een heerlijke munt-appel-citroen of bamboe fris-fruit Beiden thee smaken met een prettige en lichte smaak. Wil je in de avond voort borduren op de zachte smaken, maar wil je geen theïne of cafeïne, dan zijn er ook heerlijke rooibos-, vruchten- of kruiden thee soorten waar je van kunt genieten.
Al deze theesoorten zijn ieder op zichzelf natuurlijk super, maar kijk eens goed naar je eigen smaak en verras jezelf door eens een andere smaak te proberen waarvan jij denkt dat die goed past bij jou en de smaak van de lente. Denk hierbij eens zachtere theesoorten met Kamille, Aloë Vera of Lindenbloesem. Probeer een balans te vinden en kies niet teveel verschillende smaken en zorg voor afwisseling.
Tot slot; Ga je voor puur en zacht in het voorjaar, dan zijn de gele thee China Huang Ya Yellow Tip en de China Mao Feng zeker aan te raden