Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

11-12-2019

Keemun

Keemun

Keemun wordt uitsluitend geproduceerd in de Qimen County in de omgeving van Huangshan City in de provincie Anhui .
De naam van deze thee is eigenlijk de westerse spelling van de naam van de stad Qimen (je spreekt dit uit als"Chee-men"). Deze regio - waar veel thee groeit- ligt tussen de Yellow Mountains en de Yangtze rivier. De variëteit van de theeplant die gebruikt wordt voor Keemun is hetzelfde als die gebruikt in de productie van Huangshan Maofeng. Terwijl de laatste een -vooral in Engeland- bekende groene thee is, werd Keemun pas voor het eerst geproduceerd in 1875.
Er bestaan ​​veel soorten Keemun, waarvoor verschillende productietechnieken worden gebruikt. Wel ondergaat elke Keemun een bijzonder langzaam verwelkings- en oxidatieproces, waardoor er meer aroma en smaak ontstaat.
Sommige van Keemun soorten hebben een bloemige geur. Dit zou kunnen worden toegeschreven aan een hoger percentage geraniol* in vergelijking met andere zwarte thee.
*Gerianol komt in veel soorten planten voor zoals b.v. de roos, pelargonium en palmarosa. Het is een etherische olie die uit de plant gewonnen kan worden door stoomdestillatie. Gerianol wordt ook veel gebruikt voor het maken van aroma's De theeplant waar de Keemun thee van wordt gemaakt bevat meer van deze gerianol dan andere soorten.