Bea Hansma
17-01-2019

Er wordt over de hele wereld ontzettend veel thee gedronken, maar ieder land heeft zo zijn eigen specialiteit. Probeer ze en ontdek welke jij het lekkerste vindt;
Amerikaanse thee
Doe ijsblokjes in het glas.
Schenk de room er over en vervolgens de thee, tot het glas half gevuld is.
Schenk het glas verder vol met cola en roer door met een lang roerstaafje.
Ingrediënten voor 1 glas;

  • 3-4 ijsblokjes
  • 2 theelepels (slank)room
  • 1/2 glas koude ladies tea
  • 1/2 glas cola

Ierse thee
Leg kruidnagelen, peper en nootmuskaat op de bodem van een glas of mok. Schenk de whiskey erover. Voeg de honing toe en vul de mok met hete thee.
Roer de thee door met een kaneelstaaf en dien ze heet op.
Ingrediënten voor 1 glas;

  • een paar kruidnagelen
  • een mespuntje peper
  • een mespuntje nootmuskaatpoeder
  • 1 flinke scheut Ierse Whiskey
  • 2 theelepels honing
  • sterke thee (bijv. Breakfast Tea of Assam broken)
  • 1 kaneelstok

Franse thee
Schenk de cognac in een glas en doe er suiker bij. Schenk de hete thee in het glas en roer totdat de suiker is is opgelost.
Zet een schijfje citroen op glas.
Ingrediënten voor 1 glas;

Russische thee
Om de thee zoet te laten smaken houden de Russen een zoet ijsblokje tussen de tanden terwijl ze de thee drinken. Deze methode vereist wel enige oefening.
Doe de thee in een voorverwarmde theepot en schenk het kokende water erop. Laat de thee 5 minuten trekken.
Zeef de jam totdat er geen zaden meer inzitten. Voeg de jam toe aan de thee. Schenk de thee in glazen en zet op ieder glas een schijfje citroen.
Ingrediënten voor 4 glazen;

  • 2 theelepels Oostfriese melange
  • 1/2 liter kokend water
  • 25 gram frambozenjam
  • 4 schijfjes citroen

 

 

 

 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief