Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld=morgen verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

15-10-2019

Honeybush

Het broertje van de rooibos is Honeybush

Zacht, net een beetje zoeter dan rooibos en vol van smaak. Met een structuur die op rooibos lijkt, maar net wat houtachtiger is.
Honeybush komt net als z'n broertje rooibos ook van een Zuid-Afrikaanse plant die graag door bijen wordt bezocht. De smaak is alleen wat voller en zoeter dan rooibos. Honeybush thee is erg gezond en zit vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Honingbos (Honeybush) is een plantengeslacht dat behoort tot de vlinderbloemen familie. Van de plant zijn zo'n twintig soorten bekend die in de Zuid-Afrikaanse West- en Oost-Kaap voorkomen. Groeit in het wild in Zuid Afrika en wordt door de eigenlijke inwoners om zijn heilzame werking bij ouderdomsklachten en luchtwegen klachten gebruikt.
Honeybush heeft veel overeenkomsten met de gewone rooibos;
-bevat geen cafeïne,
-is zeer toegankelijk (ook voor kinderen)
-heeft een honingachtige smaak.
-kan zowel warm als koud op elk tijdstip van de dag gedronken worden 
Honeybush thee zit boordevol voeding. In een kopje honeybush-thee vind je voldoende hoeveelheden ijzer, kalium, natrium, calcium, koper, zink, magnesium en mangaan. Regelmatige consumptie van honeybush-thee heeft verschillende voordelen voor de gezondheid op de korte en lange termijn, en dit komt door de vele voedingsstoffen in de thee.
De goede eigenschappen van honeybush-thee;
- goed voor het slapen gaan
- ondersteunt bij afvallen
- kalmeert
- voorkomt verkoudheid en hoesten
- beschermd tegen darmaandoeningen
- helpt bij overgangsklachten
- goed voor de huid