Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld=morgen verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

13-08-2019

matcha-chocolade

Groene thee chocolade met een romige smaak

In Japan is thee-chocolade zeer geliefd en in Nederland niet zo gemakkelijk verkrijgbaar. Met dit recept maak je de chocolade vrij eenvoudig zelf, maar wanneer je er eenmaal begint.......
Dit heb je nodig;
-200 gr witte chocolade
-70 ml slagroom
-10 gr roomboter
-1-1,5 el groene Matcha poeder
Werkvolgorde;
  1. Snijdt de witte chocolade fijn en zet een pan op met daarin de slagroom.
  2. Breng de slagroom net niet aan de kook, zodra je het eerste bubbeltje ziet verschijnen, haal je meteen de pan van het vuur af.
  3. Roer de witte chocolade en de roomboter door je warme room heen. Goed blijven roeren, totdat de boter en chocolade volledig zijn opgelost.
  4. Roer eerst 1 eetlepel groene matcha poeder door je witte chocolade mengsel heen, proef en voeg eventueel nog een halve eetlepel toe. De sterkte en smaak van  de groene Matcha poeder kan variëren, dus proeven is zeer belangrijk!
  5. Pak een schaal en bekleed dit met een stukje bakpapier (ik gebruikte een schaaltje van zo’n 15 x 10cm) en giet er je mooie groene mengel in. Laat het geheel opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de groene thee chocolade in stukjes. Dit gaat het eenvoudigst met behulp van een warm nat mes, dat je na elke snede even schoon veegt.

Je kunt deze heerlijke groene thee-chocolade het beste in de koelkast bewaren. Niet te lang , maar het is zo lekker, dat dat toch heel lastig wordt!