Let op: In verband met de aanhoudende drukte kan het zijn dat uw pakketje langer onderweg is dan normaal. Lees meer

Bea Hansma
14-02-2017

China is zonder twijfel het land van oorsprong als het om thee gaat.    Meer dan 4000 jaar geleden begon de groei en productie van thee en de theecultuur in China waardoor zij het oudst producerende theeland zijn.
Binnen het Chinese rijk wordt de provincie Yunnan beschouwd als de bakermat van de thee,
Naast het grootst producerende land is China tevens het mees fascinerende land wanneer het om thee gaat.
Uit de vele berg provincies van Midden- en Zuid-China komen zowel groene als zwarte variëteiten .
De bekendste theesoorten komen uit de provincie Sichuan, Yunnan en Anhui. Zij hebben een zacht geurend aroma, dat komt door het gebruik van zuivere, niet gekruiste China-theeplanten.
Over het algemeen zit er in Chinese groene thee wat minder theïne waardoor ze meer geschikt zijn om in de avond te drinken.

Een bijzonder kenmerk van de Chinese thee is dat ze dat niet , zoals Darjeeling of Assam, worden verkocht onder naam van de plantage,  maar dat  ze vaak fantasievolle en bloemrijke namen hebben die het bijzondere uiterlijk van de thee of de herkomst.
Chinese Gunpowder (zhūchá) bijvoorbeeld  dankt zijn naam aan het feit dat deze gerolde thee als "kanonskogeltjes" open gaan wanneer ze in het water komen.
Een klassieke thee als China Lung Ching betekent "Dragon Well"
De klassieke China Jasmijn Chung Hao komt uit de provincie Fujian in het zuidoosten van China en dankt haar naam aan de herkenbare geur van Jasmijn.
China produceert voor de export ook zwarte thee zoals b.v. de rokerige Lapsang Souchong

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief