11-12-2019
Begin met goed water
Goede thee begint met het water, want zonder lekker water komt zelfs de mooiste thee niet goed tot zijn recht.
Zie het water eens als het lege doek voor thee waarop je - door ze samen te voegen- komt tot de mooiste composities.
Wanneer je zacht water uit je kraan kunt halen heb je al een goede basis voor een lekkere kop thee. Woon je echter in een streek met hard water of heeft je kraanwater toch een bij-smaakje, probeer dan eens bronwater zonder koolzuur. Je zult zien dat dit zorgt voor een enorme smaakverbetering van je kop thee.
Zorg ervoor dat je ook iedere keer vers koud water gebruikt en geen water gebruikt dat al een poosje in de waterkoker zit.
Nadat het water gekookt is kan het theezetten beginnen maar pas op.....let op de juiste temperatuur.
Deze temperatuur gebruik je voor het lekkerste kopje thee;
- zwarte-, rooibos-, kruidenthee en vruchtenmelanges 90- 95 graden
- groene- en witte thee 80 graden
- zwarte-, rooibos-, kruidenthee en vruchtenmelanges 90- 95 graden
- groene- en witte thee 80 graden