Aanbiedingen zijn geldig tot en met zondag 28 april.

Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
vandaag besteld=morgen verstuurd!
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

07-11-2019

Rooibos1

Niet alle rooibos is rood

We kennen allemaal rooibos als een heerlijke zachte rode kruidenthee uit Zuid Afrika zonder theïne die een weldaad is voor de darmen. Maar wist je dat niet alle rooibos thee rood van kleur is?
Rooibos is een struik die alleen in Zuid Afrika groeit en die al heel lang in de regio als geneeskrachtige thee gedronken wordt. Om de rooibosthee te maken worden eerst de takken met de blaadjes van de struik afgesneden. Daarna worden ze in bundels samengebonden en afgevoerd naar de fabriek om vermalen te worden. De blaadjes en de takken gaan dan door een molen die met scherpe messen alles in hele kleine deeltjes snijdt. Groene Rooibosthee wordt niet -zoals de normale rooibosthee -gefermenteerd, maar meteen in zakken gestopt nadat het gedroogd is. Omdat ze niet gefermenteerd is, behoudt groene rooibos meer anti-oxidanten dan de gewone rooibosthee. De groene rooibosthee is lichter van kleur en heeft in tegenstelling tot de gewone rooibosthee, een licht fruitige smaak.
Ook bij Tea4You vind je een groene rooibos.
Houd je meer van een traditionele rooibos smaak, dan is de Rooibos Naturel ook zeker aan te bevelen. Bovendien is deze afkomstig uit de biologische landbouw.