Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

16-01-2020

ginseng

Geneeskrachtige ginseng

Ginseng is het oudste geneeskrachtige Chinese kruid dat we kennen .
Ginseng is al sinds de oudheid een middel dat wordt ingezet als vitaliserend middel. Het wordt meestal gebruikt als een middel dat het fysieke functioneren weer in balans brengt, afhankelijk wat het lichaam nodig heeft. Het zal bijvoorbeeld een hoge bloeddruk omlaag brengen en een lage bloeddruk verhogen. Dat het voor zoveel dingen gebruikt kan worden komt door de vitamines A, B6 en het mineraal zink, wat helpt bij het produceren van thymische hormonen, die nodig zijn voor het functioneren van het afweersysteem.
Naast het gebruik voor bovengenoemde, wordt ginseng ook gebruikt om de effecten van stress te verminderen, prestaties te verbeteren, het energieniveau te verhogen, het geheugen te verbeteren en het immuunsysteem te stimuleren.Er zijn verschillende soorten Ginseng die verdeeld over de wereld te vinden zijn. Iedere soort heeft zo zijn eigen "specialiteit", maar het voert te ver om daar in dit blog dieper op in te gaan.
De hele wortel is bruikbaar. Zowel verpoederd in capsules, als ingrediënt in kruidenformules en als thee. Gedroogde ginseng producten kunnen jarenlang bewaard worden.