Boven de € 37,50 geen verzendkosten NL
voor 16.00 besteld= vandaag verstuurd
2876 klanten beoordelen ons met 9.6

23-07-2020

Witte-thee

Een stralende huid met gezonde witte thee

Ga mee met je tijd en drink witte thee want dit staat op dit moment volop in de belangstelling. Witte thee zit barstens vol goede stoffen en volgens onderzoek is vooral witte thee heel erg goed voor je huid.
Een wetenschapper aan de Kingston University, concludeerde in 2009 uit eigen onderzoek met enkele collega’s dat witte thee voor huidverjonging kon zorgen. In het onderzoek keken de onderzoekers naar twee belangrijke effecten die het huidverouderingsproces vertragen: 1. de werking van het anti-oxidant (het vermogen om schadelijke vrije zuurstofradicalen te neutraliseren) 2 de mogelijkheid om matrix metalloproteinasen (MMP) te remmen. MMP zijn enzymen die de sleutelproteïnen afbreken in de huidmatrix, in het bijzonder collageen en elastine, dat leidt tot rimpels en het verlies van stevigheid.
Men onderzocht de werkzaamheid van eenentwintig planten en kruidenextracten en zag dat witte thee de hoogste activiteit vertoonde (per milligram extract) maar ook als remmer fungeert voor de belangrijkste MMP types, collageen en elastine, als antioxidant. Deze extracten zijn niet zuiver en volledig gedefinieerd dus een vergelijking kan riskant zijn. Toch blijkt er uit de gegevens van de universiteit dat witte thee drie tot zes keer effectiever de huid kan beschermen dan groene thee.
Bovenstaande lijkt heel leuk, maar toch is meer onderzoek nodig dit te bevestigen. Om een nog beter resultaat te krijgen zouden er blinde klinische proeven moeten plaatsvinden met witte thee (in vergelijking met groene thee en placebo) om zo het effect te zien op onze huis. Maar ja, baat het niet dan schaadt het niet want witte thee is ook gewoon erg lekker.